Voit aloittaa autokoulun milloin sinulle sopii. Koulutus aloitetaan ilmoittautumisella autokoululla, jonka jälkeen loput tunnit suoritetaan lukujärjestyksen mukaan etäteoriana kotonasi.


1. Mene osoitteeseen
www.virtuaaliteoriat.fi/autokoulu-ajoneuvot

2. Rekisteröidy palveluun, valitse korttiluokka minkä kortin oppitunteja haluat kuunnella, valitse tunnit joille haluat osallistua ja siirry virtuaaliluokkaan. Samalta sivulta näet myös tulevien virtuaalisten teoriatuntien lukujärjestyksen. Jos olet käynyt jonkun teoriatunnin jo autokoululla, niin sinun ei tarvitse käydä sitä uudestaan etäteorioina.


3. Ilmoita autokoulullesi, kun olet käynyt kaikki tarvittavat teoriatunnit. Autokoulusi tarkastaa suorituksesi ja antaa sinulle tarvittavat ohjeet jatkotoimenpiteistä.

Virtuaalinen teoriaopetus vaatii sinulta vähintään 5Mbit/s nopean internetyhteyden, webkameran, mikrofonin sekä tietokoneen, tabletin tai puhelimen. Kuvan ja ääniyhteyden tulee olla reaaliaikainen kaikkiin suuntiin koko opetuksen ajan ja opetuksen aikana sinä et saa poistua kuvayhteyden päästä. Yhden teoriaoppitunnin kesto (esim. L1, R1) on n. 45min, jonka jälkeen pidetään n. 15 min tauko ja uudet aiheet (esim. L2, R3) alkavat aina tasatunnein (esim. klo 17.00 ja klo 18.00). Virtuaaliluokkaan suositellaan saapumaan hyvissä ajoin, jotta ehdit säätämään tietotekniikan kuntoon ☺.

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla sinun täytyy rekisteröityä käyttäjäksi, jonka jälkeen tunneille kirjaudutaan omalla sähköpostilla, sekä salasanalla jonka olet luonut rekisteröitymisen yhteydessä. Kannattaa varata hyvin aikaa, varsinkin jos seuraat tunnit puhelimella tai tabletilla, jotta ehdit tarvittaessa asentaa ’apin’ niille. Suosittelemme muutoinkin kirjautumaan noin 15 minuuttia ennen oppitunnin alkua. Jos sinulla ei ole toimivaa kuva- ja ääniyhteyttä opettajaan teoriatuntien alusta teoriatuntien loppuun saakka mm. tietoteknisten ongelmien vuoksi, joudut korvaamaan teoriatunnit. Suosittelemme siis varmistamaan yhteytesi toimivuuden ennen teoriatuntien alkua. Virtuaaliopetuksen läsnäolijat kirjataan ylös teoriatuntien lopuksi. Hyväksytty läsnäolomerkintä vaatii, että olet ollut videoyhteyden päässä koko opetuksen ajan. Halutessasi voit myös itse tarkastella omia suorituksia kirjautumissivun yläpalkissa olevasta kohdasta suoritukset. Huomaathan, että läsnäolomerkinnät päivittyvät n.1 päivän viiveellä.